Team Sweden – Mikael Blomqvist

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta året. Den 17 oktober så arrangerar vi Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Mikael Blomqvist!

Team Sweden Backyard Ultra Sweden Runners

Vi presenterar Mikael Blomqvist! Mikael är en grymt stark ultralöpare och har ett pannben som få. En styrka och ett pannben som 2019 levererade hela 35 varv på The Bridge Backyard Ultra!

Hej Mikael, berätta lite om dig själv?
Jag heter Mikael Blomqvist, 44 år från Galtabäck, Tvååker. Lever tillsammans med min fru Anna, dotter Molly 8 år och katterna Hedvig och Melker.

Till vardags jobbar jag som grundlärare med inriktning Fritidshem. Började med löpning 2014 i samband med En Svensk Klassiker. Har en bakgrund som brottare men idag är det mer swimrun, cykling, rullskidor, klättring och löpning som dominerar. 

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
Min BÄSTA löparprestation anser jag vara genomförandet av KULLAMANNEN 100 miles!

Bästa löparminne?
HÄFTIGASTE löparminnet är Transylvania100! STARKASTE löparminnet rent emotionellt är Salomon Hammer Trail 50 som var mitt första 50 miles lopp.

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?
Inför VM laddar jag med några veckors mängdträning för att ca 10 dagar innan trappa ner och mentalt förbereda mig. Dagen innan start blir det självklart en pizza och öl – Klassiskt!

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan? 
Under en Backyard Ultra är det viktigt att belöna sig då och då efter varven. Några cravings och måsten som dyker upp är KAFFE, COLA, APELSIN och MOZZARELLA. Bubblare; KESO och PIGGELIN.

One More Loop!

Tack så hemskt mycket Mikael, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober och ser fram emot att få bjuda dig på Piggelin!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Mikael följer ni på hans Facebook och Instagram @mikblo_mikblo_mikblo