Öppet spår med Tobbe

Vi tycker det är väldigt roligt och fantastiskt att se att vi har så många medlemmar runtom i vårt land som står för enorma prestationer på olika lopp i vårt land. Och självklart så vill ju vi uppmärksamma detta och våra medlemmar. Så denna gången tog vi oss ett litet prat med Tobbe Josefsson som åkte Öppet Spår på söndagen under vasaloppsveckan!

Tjena Tobbe vi vill börja med att säga stort grattis till dig för din fina prestation i fäders spår under Öppet spår! Var det första gången som du åkte Öppet spår eller nåt av vasaloppen?

Tack så hemskt mycket! Ja det var första gången som jag åkte Öppet spår men jag åkte vasaloppet både -16 och -17.

Rutinerad ju :)! Vi har fått höra en del som berättat att det var väldigt kärvt i år i spåren och att det var väldigt slitsamt för många, men du kan väl berätta lite om ditt lopp?

Absolut kan jag det, allt flöt på bra på morgonen, åkte från Mora vid 04:30 och tror vi var framme vid 07:30 sen var det bara gå till start göra sig i ordning och var i väg strax efter 7. När jag lämnade in skidorna för vallning så skulle det vara ”lättvallat” men när jag startade så var det riktigt strävt inget glid alls. Men det var bra fäste i backen och där gick det rätt lugnt men flöt på rätt bra. När jag åkt ca 3 mil i rätt dåliga spår och dåligt glid så var det bara att släppa måltiden jag hade och försöka hitta något positivt i stället för frustration, det var ju kanonväder i alla fall 🙂

Tycker det är helt otroligt av alla er som tog er hela vägen från Berga By till Mora med minimalt glid, imponerande! Det var ju mycket prat om kylan under hela veckan och det var ju det som gjorde spåren så sträva. Hur upplevde du kylan förutom att glidet försämrades avsevärt?

Det var lite kallt om händerna i starten men tyckte inte det var så farligt när man kom iväg för man håller ju igång hela tiden. Och ett tag kändes det lite i ansiktet.

Och vad är det bästa med vasaloppet och öppet spår då?

Målgången…..Det är ju helt fantastiskt, svårt att beskriva den känslan. Att man gjort sitt bästa och kroppen helt tom på energi ja då kan jag inte hålla tillbaka tårarna 🙂 det är det som gör att man ser fram emot nästa målgång 🙂

Kan inte mer än instämma, det kommer tårar varje gång när jag passerar den mållinjen och vasaportalen i Mora, en helt fantastisk känsla! Ok vi får väl avrunda med en sista fråga, vad ser du fram emot mest nu när våren börjat visa sig så smått?

Nu längtar man efter löpning i korta tights & t-shirt och loppen i sommar. Göteborgsvarvet, Stockholm maraton och BUS i Juli. I Augusti avslutar jag Vasatrippeln med cykelvasan och ultravasan om kroppen får vara hel.

Låter som att du har en underbar vår och sommar att se fram emot och om vi inte ses innan Tobbe så ses vi på BUS och jag förväntar mig att det blir många high-fives :)! Tusen tack för att du tog dig tid och besvara lite frågor och än en gång stort grattis till din prestation på Öppet spår!