Ultramamman Jessica vår nya ledare i Göteborg

Jessica ledare i Sweden Runners

Vi är jätteglada att kunna presentera Jessica Aideborn Hartikainen som ny ledare i Sweden Runners! Det var ca två månader sen som Jessica hörde av sig på mejl till oss om att hon var intresserad av att bli ledare i Sweden Runners. Det är vi oerhört tacksamma för då vi vet att Jessica är en alldeles fantastisk person och en fantastisk ambassadör för vår underbara löpning. Varmt välkommen till familjen och Sweden Runners Jessica!

Hej Jessica, är du taggad inför imorgon och den första träningen med Sweden Runners – Göteborg?

Hej, ja det ska verkligen bli jätteroligt och jag har sett fram emot detta nu ett bra tag så nu hoppas jag på att många dyker upp och vill träna med oss. Och jag lovar jag kommer att bjuda på ett riktigt härligt träningspass!

Det låter ju verkligen super och målet är väl att alla ska gå hem riktigt nöjda med ett gött träningspass och ett leende på läpparna imorgon :)?

Absolut, det är ett mål vi strävar efter varje träningspass!

Härligt att höra! Tänkte om du ville berätta lite om dig själv?

Jadå, jag är en 36-årig 3 barnsmamma som bor och jobbar i Partille. Jobbar som tandsköterska och har gjort det i ca 10 år. Började löpträna för ca 5 år sedan och anledningen till att jag började var för att få komma hemifrån och få lite egentid. Orkade nån kilometer i början men ökade lite för varje gång. Efter 4 månader ville jag testa och se om jag skulle klara ett Marathon. Sprang 21km och vände sedan tillbaka. Det var min första mara, sedan dess har jag velat testa och se hur långt jag kan springa. Älskar ultralopp. Nu tränar jag nästan varje dag. Löptränar året om och kör lite crawl ute på vår/sommar.

Förutom att du vill se hur långt du kan springa (Jessica kan verkligen springa JÄTTELÅNGT :)), är där nåt mer som lockar med just löpningen?

Ja jag löptränar i första hand för att må bra, men också för att ta hand om kroppen och för att bli bättre. Vill se hur bra jag skulle kunna bli. Jag springer oftast själv men då och då i grupp eller med en vän. För mig är löpningen ett alldeles underbart sätt för att både träffa och umgås med vänner.

Vi har fått höra av en fågel att du ibland kan komma lite vilse på dina löprundor, stämmer det haha?

Haha ja det är en grej som mina vänner kan reta mig för är att jag alltid lyckas springa vilse. T.ex en gång så skulle jag springa vildmarksleden från Hindås till Göteborg. Efter nån timme fick jag ringa min dåvarande man som fick hämta mig, hade ingen aning om vart jag var. Vi upptäckte att jag var en bit på väg åt andra hållet när han till slut hittade mig, på väg mot Borås!

Och vi är väldigt glada att han hittade dig :)! Vad var det som gjorde att du kontaktade oss och Sweden Runners?

Jag har länge tänkt att det skulle vara kul att få leda grupper, få hjälpa löpare att komma igång, nå sina mål. Jag har ett bra tag nu känt till Sweden Runners och har bara hört mycket gott om både klubben och er (Petra och Marcus) så det kändes som ett naturligt val att ta chansen när den dök upp för att bli ledare.

Som sagt vi är väldigt glada att att du kontaktade oss! Har du något bra tips till våra medlemmar gällande löpning?

Mitt tips är att fokusera inte på andra, utan spring när, var och hur du vill. Du känner din egen kropp bäst, lyssna på den och det som just du mår bra av. Det ska vara kul att träna!

Ett mycket bra tips. En sista fråga då, var och när kommer folket i Göteborg att kunna träna tillsammans med dig och Sweden Runners?

Ja imorgon är det dags för det första träningspasset och då bjuder vi på ett provträningspass. Vi kommer att köra ett par provträningar nu i februari, mars och sen har vi riktig uppstart på gruppen tisdagen den 3 april. Vi tränar på tisdagar mellan kl 18 – 19 och samlas på pendelparkeringen vid Partille Station kl 18:00. Självklart så är provträningarna gratis men se ändå till att bli medlemmar i Sweden Runners nu så att vi blir en stor härlig grupp i Göteborg! Nu kör vi!

Tusen tack Jessica och varmt välkommen till Sweden Runners! Och till er som läser detta missa nu inte chansen att träna med Jessica imorgon kl 18:00!

 

/Marcus och Jessica