Varierande väder när Jocke sprang 42,2 km!

Medlem i Sweden Runners

Ännu en helg med ett virtuellt lopp i TRS Virtual Series och Joakim Melander ifrån Skillingaryd är en av ett helt gäng medlemmar från Sweden Runners som valde att springa antingen 42,2 km eller 9 km helgen som var! Praktikant Hanna slog en signal till Jocke och ställde ett par frågor om helgens lopp.

Hej Joakim, hur gick det för dig i helgen? Sprang du 42,2 km eller ditt val föll på 9 km?
– Det gick fint i det minst sagt skiftande vädret som gjorde det både fruktansvärt och underbart på samma gång. Det bjöds på hagelstorm och strålande solsken och det var att tur man fick glass fika under stormen. Jag hade bestämt mig innan att hitta den där glädjen i nuet att bara få vara ute och det gjorde jag. Såklart 42,2 km så man hinner börja njuta innan det tar slut!

Du har varit med i flera av seriens lopp, vilket har varit ditt favorit lopp hittills?
– 50km, då jag pressade mig för första gången på en sådan lång sträcka utan att veta vad som väntade mig och tur var väl det. Passade nämligen på att göra en FKT (fastest known time) på John Bauerleden vilket var häftigt, hade ju världens bästa support samt ett gäng riktigt goa löpare med mig för första gången i hela serien. De såg jag i 2 sekunder då jag startade hårt utför, men bara vetskapen om att de är där driver en framåt.

Nu har det publicerats flera nya lopp i TRS Virtual series under juni månad, kommer du fortsätta hänga med på loppen?
– Såklart man hänger med i Juni, ett av de loppen jag sett fram mest emot i år är ju ingen hemlighet att det var Älvdalen Backyard Ultra. Flera i familjen skulle varit med och sprungit detta i år så det är med en tår i ögat som detta blev inställt. Men jag kommer nog inte kunna prestera fullt ut i Juni då det är distans rekord den 30 Maj, så jag är lite glad att det är team tävlingar som väntar. Men mest ser jag fram emot Backyard Ultran och att få höra Petra och Marcus igen ska bli underbart!

Nu på lördag den 23 Maj så är det dags för Salming Trail 6 km i TRS Virtual Series. HÄR kan du läsa mer om loppet denna helg som kommer och även om dom nya loppen som dyker upp i Juni månad som Team Trail 30 km och Sweden Runners Backyard Ultra mfl.