Löparläger på Vasaloppsleden

ANMÄLAN ÄR STÄNGD

Vill du komma iväg och träffa likasinnade och släppa loss löparskorna längs Vasaloppsledens 90 km fördelat på två dagar? Häng då med på en helg fylld av löpning, skratt, god mat och gott sällskap!

DATUM
6 – 7 Juli 2024

SISTA ANMÄLNINGSDAG
Sista dag för anmälan är satt till 2024-05-31 och för att resan ska bli av krävs minst 10 anmälda deltagare

VAD HAR DU ATT SE FRAM EMOT?
Under två dagar springer vi dom klassiska 90 km från Berga By, Sälen till Mora. Sträckan delas upp så att vi dag 1 springer 47 km till Evertsberg och dag 2 springer resterande 43 km till målet i Mora. Vi kommer längs vägen att stanna till för att fylla på energi och vi kommer dessutom hålla ett lite längre lunchstopp ute i det fria. Förutom den härliga löpningen i det fina Dala landskapet så kommer det bli en helg som bjuder på massor av skratt, gott sällskap och god mat!

VEM ÄR DENNA RESAN FÖR?
Detta är lägret för dig som är nyfiken på att springa Vasaloppsleden med likasinnade och som vill testa på att springa lite längre sträckor. Dessutom ett perfekt läger för dig som är anmäld eller funderar på att anmäla dig till någon av loppen under Vasaloppets sommarvecka.

Detta är ett läger där man tar sig fram i sin egen takt. På lägret kommer vi ha flera ledare som kommer att springa i olika tempo och anpassa sig efter gruppen. Så oavsett om vill ta det lugnt eller springa på i ett högre tempo kan du följa med på detta läger. Däremot är det bra om du vet att idag klarar du av att jogga 20 – 30 km och att du har testat att vara igång flera timmar för att få ut mest av dessa dagar.

Löparläger Sweden Runners

BOENDE
Mellan lördag och söndag så bor vi på Evertsbergs Bygdegård, en klassisk Vasaloppskontroll som ligger 47 km ifrån starten i Berga By. Här njuter vi av dagens prestation, slappar, duschar, umgås och äter en gemensam middag.

Boendet är enklare och erbjuder enskilda rum med våningssäng (lakan ingår), 2 – 4 bäddsrum till stora sovsalar, ett stort kök för att laga mat själv om man önskar och duschar. Det finns också en restaurang med fulla rättigheter om man tex vill avnjuta en öl eller glas vin i sommarvärmen.

PROGRAM FÖR LÄGRET

Dag 1 – Vi samlas på Morastrand station lördagen den 6 juli kl 08:00. Härifrån åker vi sedan gemensamt med buss mot Berga By och starten för lägret. Bussen avgår kl 08:15, på vägen stannar vi till på Evertsbergs bygdegård där vi kan släppa av vår packning. Vi tar endast med oss det som behövs ute på leden första dagen.

 • Kl 08:00 – Samling Morastrand station
 • Kl 08:15 – Bussen avgår från Mora till Sälen
 • KL 10:00 – Start etapp 1 mot Evertsberg 47km
  Vi stannar till ca halvvägs i Mångsbodarna för lunch
 • Kl 19:00 – Gemensam middag med måltidsdryck
  Innan middagen finns det möjlighet för ett dopp i Evertsbergssjöarna om vädret tillåter!

Dag 2 – Efter en god natts sömn och en god frukost så väntar dom sista 43 km till Mora. Framme i Mora så väntar dusch och en god lunch på Mora Hotell & Spa.

Denna dag och tider anpassas efter gruppen så att alla hinner med att äta lunchen som väntar på oss i Mora. Detta kan innebära att vi lämnar Evertsberg olika tider nån gång mellan kl 06:30 – 08.00

Löparläger Sweden Runners

VAD INGÅR?

 • Bussresa Mora – Sälen lördag morgon
 • Följe/supportbil under dag 1 & 2
 • Boende med del i dubbelrum/flerbäddsrum på Evertsbergs Bygdegård, inkl. sängkläder
 • Lunch ingår på leden dag 1 i Mångsbodarna
 • Middag på Evertsbergs Bygdegård lördag
 • Frukost på Evertsbergs Bygdegård söndag med möjlighet att plocka med ett lättare lunchpacke från frukostutbudet
 • Fika & hejarop i Hökberg
 • Lunch på Mora Hotell och duschmöjlighet
 • 2st energibars
 • Sportdryck finns vid start och lunchstopp dag 1 samt vid starten och fikastopp dag 2
 • Guidning av trevliga ledare

DETTA TILLKOMMER

 • Energi och mellanmål till turerna utöver det som erbjuds ovan

Medlemspris: 2995:- 
Icke medlem: 3195:-

BOKNINGSVILLKOR
Boka dig till vår resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande.
Här kan du läsa om våra bokningsvillkor som du godkänner i samband med bokning av resan

BOKNING
En faktura på bokningsavgiften 1000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) skickas sedan ut ca 6 veckor innan datumet för resan.

ANMÄLAN ÄR STÄNGD