Team Sweden – Diana Kämpe

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Diana Kämpe!

Denna gång presenterar vi en löpare som sprungit i mål hela tre gånger på det 247,6 km långa Spartathlon och fram till för 2 år sedan hade hon det danska rekordet i 6-dagarslöpning! Vi välkomnar Diana Kämpe till laget!

Hej Diana, berätta lite om dig själv?
Hej, jag heter Diana, 46 år Jag bor strax söder om Stockholm i en mysig villa med mina två tonåringar. Jag är ekonom och jobbar på Robert Bosch, med ansvaret för End-to-End processer för alla nordiska bolag. Ett arbete där jag i hög grad kan använda samma förmåga för att hålla fokus, vara uthållig och tänka smart och långsiktigt , som ett ultralopp kräver.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
2017, 2018 och 2019 genomförde jag Spartathlon, jag är otrolig glad att jag har kunnat vara i så bra form, under så lång tid.

Bästa löparminne?
2016 slog jag det danska rekordet på distansen 6-dagar, det var väldigt roligt. Sedan är det inget som slår känslan av att springa in i Sparta och upp för huvudgatan till statyetten av Kung Leonidas, som är målet i Spartathlon, efter 247 km’s löpning!

Hur laddar du inför detta världsmästerskap? 
Jag sover någon extra timme varje natt och är noga med att inte stressa eftersom stressen är min största fiende. Jag sköter, som alltid, min träning noga och adderade ett träningspass på 270 km 5 veckor innan loppet. Jag äter nog lite hälsosammare innan för alla lopp jag springer.

Vad äter du dagen innan loppet?  
Jag utesluter allt kött en vecka innan loppet, annars som vanligt och kanske äter jag lite extra god glass kvällen innan.      

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?  
Det är oerhört viktigt att allt fungerar som det skall när man skall springa riktigt långt, all utrustning man har men också kolhydraterna så magen håller sig bra så mycket av tiden som möjligt. Jag använder Tailwind sportsdryck och har många olika smakar med mig. Goda mackor när man behöver fylla magen, men även avokado, tomater, gröna äpplen och bananer är nödvändigt för mig.

Tack så hemskt mycket Diana, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Diana följer ni på hennes Facebook och Instagram @dianaultrarunner