Team Sweden – Lisa Amundsson

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Lisa Amundsson!

Team Sweden Lisa Amundsson Sweden Runners

Lisa Amundsson, denna fantastiska kvinna som tog hela Älvdalen med storm när hon vann Älvdalen Backyard Ultra 2018 på hela 33 varv! Nu om drygt en vecka är Lisa på plats i Älvdalen igen och siktar på många många varv på hennes favoritbana!

Hej Lisa, berätta lite om dig själv?
Hej, jag är 60 år och bor på Sydkoster, Sveriges västligaste bebodda ö utanför Strömstad. Till vardags jobbar jag som redovisnings konsult.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
Älvdalen Backyard Ultra 2018, helt galet hur folk samlades efter vägarna och i målområdet i ösregn detta underbara mottagande från alla värmde gott.

Bästa löparminnet?
Där får jag också säga Älvdalen Backyard Ultra 2018, det var ett par fantastiska dagar!

Hur har du laddat inför detta världsmästerskap?
Jag har tränat varierat och varvat löpning, styrka och stretch.                  

Vad äter du dagen innan loppet?
Låter inte kanske så gott men bl a Sill, omelett, fruktsallad, vaniljvisp         

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?  
Chips, mera sill. Kolsyrat vatten och naturligtvis lite små godis 🙈

Tack så hemskt mycket Lisa, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Lisa följer ni på hennes Facebook och Instagram @lisaamundsson