Team Sweden – Malin Barrulf

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Malin Barrulf!

Vi presenterar Malin Barrulf som i somras slog igenom på Backyard Ultra scenen när hon blev “tvåa” med hela 28 varv på det virtuella Sweden Runners Backyard Ultra. Ett lopp där Malin slog distansrekord med över 10 mil!

Hej Malin, berätta lite om dig själv?
Jag är en tjej som varvar sjuksköterskearbete på akutmottagningen i Mora med att springa i skogen. Jag är ursprungligen från Karlstad men flyttade norröver för 3 år sedan, och det var efter det jag började hitta till löploppen där jag mest tävlat i fjäll/trail-sammanhang. Som liten drömde jag om att bli fotbollsproffs och det är egentligen från min satsning på fotbollen jag även hittat till löpningen. Från att tidigare känna att en match på 90 minuter var fullt tillräcklig till att nu utmana sig själv i ultradistanser är en häftig kontrast som hittills visat sig vara mer min grej än vad jag räknat med.  

Bästa löparminne? 
UKA PAIN ultra 50km i september 2019. Regn, rusk, dimma, höjdmetrar, fin trail, härlig support och en kropp som kändes som den flög fram. Mitt första ultra-lopp där det kändes som att allting klaffade och jag hade en bra känsla genom hela loppet!  

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?
Mental uppladdning pågår sen jag fick reda på att jag fått en plats i detta lag. Sen har jag försökt få till några längre träningsdagar med låg intensitet och tvingat mig själv till gymmet någon extra gång… gym är ju annars inte min favoritsysselsättning.  

Vad äter du dagen innan loppet? 
Varning för tråkigt svar: Grötfrukost! (DM för recept), i övrigt blir det väl att få i sig så att jag ligger på lite energiöverskott. Magen kan vara lite obstinat ibland, men ris brukar vara ett säkert kort… helst med någonting till!  

Har du några ”cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan? 
Oj, svår fråga. Jag är ju något av en rookie i sammanhanget. Sist var det isglass men då var det ju också 25-30grader varmt dagtid.. har svårt att tänka mig att det kommer vara samma cravings nu i oktober. Så säger: vi får se!  

Asfalt eller trail? 
Trail, inget snack om saken. Springer för upplevelsen och den hittar jag bäst genom att bestiga någon häftig topp eller plöja genom fin natur. Asfalt springer jag bara om jag måste, typ som transportlöpning.

Tack så hemskt mycket Malin, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Malin följer ni på hennes Facebook och Instagram @malinbarrulf