Team Sweden – Anna Carlsson

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Anna Carlsson!

Denna gång presenterar vi en tjej som ensam har sprungit 45 varv på Torneträsk mitt i vintern under Quarantine Backyard Ultra, sprungit 37 varv på Big Dog´s Backyard Ultra och har slutat 4:a på TDS under UTMB veckan, välkommen till Team Sweden Anna Carlsson!

Hej Anna, berätta lite om dig själv?
Jag heter Anna Carlsson, bor i Abisko (och numera även Skytesvallen i Hälsingland) och är 35 år.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
Min bästa löparprestation enligt mig själv är 4e-platsen på TDS ifjol.

Bästa löparminne?
Mitt bästa löparminne i form av “tävling” är Quarantine Backyard tidigare i år då jag sprang 45 varv. Framför allt för att det var speciellt att få göra på hemmaplan och jag nyss kommit tillbaka efter en skada. I övrigt har jag så otroligt många fina löparminnen från s k “vardagsturer” på fjället tillsammans med min hund Scout och de slår det mesta annat.

Hur laddar du inför denna typen av lopp?
Jag laddar genom att försöka hitta en riktigt långsam arbetstrav på platten, ha en bra rutin för rehab och prehab, vara här och nu, och nu sista veckan ligger fokus på att vara så fräsch i kroppen och utsövd som möjligt.

Vad äter du dagen innan ett Backyard Ultra?
Dagen innan äter jag inget speciellt, brukar mest vara nervös men är noga med måltiderna och det blir förmodligen glass på kvällen. Inte så mycket fibrer. Brukar generellt äta mer två-tre dagar innan. 

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?   
Varm mat, fett och salt som avbrott i all sportdryck. Men jag är rätt bra på att trycka i det mesta.

Tack så hemskt mycket Anna, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via denna Facebookgruppen och @swedenrunners Instagram.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Anna följer ni på hennes Facebook och Instagram @amb.aurore