Team Sweden – Tobbe Gyllenbring

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Tobbe Gyllenbring!

Tobbe Gyllenbring Team Sweden Sweden Runners

Torbjörn Gyllenbring, vinnare av Lur Backyard Ultra två gånger, vinnare av Östmarka Backyard Ultra där han låna en Golden Ticket av norrmännen, 246 km på Bislett 24 H och många fler imponerande insatser i löparskorna gör att Tobbe har en självklar plats i detta laget!

Tjena Tobbe, berätta lite om dig själv?
Halloj, heter Tobbe Gyllenbring, 39 år men mamma, Skatteverket och konsultchefer säger Torbjörn! Jag är en kodapa “jobbar med data” och en jämtlänning med kassa knän boendes på Söder i Stockholm som på grund av grupptryck tog sina första löpsteg 2007 och lovade att aldrig göra om det.

Ödet ville annorlunda och även om jag fortfarande har svårt att se mig som löpare, “jag bara springer lite”, så hittade jag något speciellt i ultra. Jag brukar säga att jag inte är någon speciellt bra löpare, men jag är riktigt usel på att ge upp.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
246km på Bislett 24h 2019 är det absolut bästa resultatet! Sen att jag på Kullamannen 100miles 2017 lyckades halta mig runt de sista 8 milen/4 varven på dödens zon med ett löparknä från helvetet är annars en prestation i sig, så mycket problemlösning och 20 timmar smärta, hopp och tjurskalle. 

Bästa löparminne?
TEC 200 miles 2015, att gå i mål efter 32mil var stort, extra häftigt att det var första gången det gick och att få göra det på loppet som också var där jag hittade ultra. 

På delad andra plats är hela den fantastiska resan som var Big’s Backyard 2019 då vi var ett stort svenskt gäng på plats och naturligtvis det oväntade och helt magiska i att spränga 240km på 24timmar!

Hur har du laddat inför detta världsmästerskap?
Fokus har varit att senaste månaderna tugga i mig så många kilometer som kroppen håller för och att bli stark och tålig.

Jag har haft ett rejält uselt år träningsmässigt, det kom något virus som stökade till jobb och privatliv rätt ordentligt men dock har jag ju fått öva på acceptans, en mental komponent som man inte kan ha för mycket av i backyard.

Vad äter du dagen innan loppet?                  
Jag har en rätt kinkig mage så äter mycket men lättsmält, säkra kort är chokladmjölk, potatismos, ägg och sånt som jag antar går under benämningen “skitmat”. 

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?   
Blåbärssoppa och Ginger Ale, raketbränsle i all ära men jag måste bryta av smaken på något vis.

Tack så hemskt mycket Tobbe, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Tobbe följer ni på hans Facebook och Instagram @drunkcod