Så här deltar du

Precis som med alla virtuella lopp så måste man registrera sitt resultat. På dessa virtuella Backyard Ultra ska du registrera ditt resultat varje varv via en länk du får i ditt bekräftelsemejl vid anmälan.

Eftersom det är svårt för oss att övervaka att alla registrerar sitt resultat under loppet kommer vi att förlita oss på deltagarna att dom ser till att följa reglerna och registrerar sitt resultat direkt efter dom avslutat sitt varv. Vi kommer att ha hjälp av flera personer som kommer att övervaka live resultat listorna för att säkerställa att reglerna följs och att resultat rapporteras.

Att följa reglerna och att registrera sitt resultat gör att vi alla får ett roligt lopp där vi enkelt kan följa varandra via liveresultaten och se hur det går för våra medlöpare runtom i landet/världen. 

VARV START

Första start och varje start sker exakt på klockslaget. Första start är kl 10:00 och därefter är det ny start kl 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 osv.
När klockan slår över till heltimme så startar ni er GPS klocka eller er app i telefonen som registrerar distans via GPS signal och ni börjar att springa tills eran klocka eller app visar 6,7 kilometer.

6,7 kilometer under 60 minuter betyder ett godkänt varv och nu registrerar du ditt varv/resultat via den länk ni fått i ert bekräftelsemejl vid anmälan. Länken är personlig och kopplad till ditt namn och den är först aktiv dagen för loppet.

Vid avklarat varv så använder du den tid som är över innan nästa varv startar till att vila, äta, sova eller vad du själv vill. När det närmar sig ny start (varje heltimme) gör du dig redo att starta ett nytt varv och ställer dig i din utsedda startfålla. Sedan startar du alltid exakt på klockslaget av ny heltimme.

Klarar du inte av att springa, jogga, lunka eller gå 6,7 kilometer innan nästa start så är ditt lopp avslutat.

RESULTATRAPPORTERING

När ni anmälde er så fick ni ett bekräftelsemejl på anmälan. I detta mejl finns det en länk som aktiveras på tävlingsdagen och via denna länk så rapporterar ni era varv/resultat.

Man fyller i sin tid MM:SS (ex 45:34) och klickar sedan på knappen Save changes. När du klickat på knappen så får du en bekräftelse med texten “Thank you for your registration”.

Ditt resultat skickas direkt upp Live och ni som deltagare och icke deltagare kan följa loppet på ett enkelt sätt. Via denna LÄNK ser ni liveresultaten. Denna länk dirigeras till rätt plats på tävlingsdagen

REGISTRERA DITT RESULTAT EFTER LOPPET

Efter loppet kan du registrera ditt resultat för att få en virtuell medalj du kan skryta med i dina sociala medier 🙂 Via denna LÄNK registrerar du ditt resultat efter avslutat lopp.

VANLIGA FRÅGOR

Hur anmäler jag mig?
Det gör du via denna LÄNK. När du anmält dig får du ett bekräftelsemejl innehållandes den länk där du rapporterar ditt resultat under loppet.

Vad kostar anmälan?
Den kostar 245 kronor och då ingår nedan
• En stor 70 mm virtuell Backyard Ultra medalj
• Liveresultat och resultatlista
• Virtuell medalj när du registrerar ditt resultat
• Härlig gemenskap via FB gruppen Sweden Runners Backyard Ultra under tävlingsdagen

Var hittar jag dom officiella Backyard Ultra reglerna?
Här tar du del av reglerna

Finns där något PM eller kommer det ut nån raceinfo?
All information finns på dessa sidor samt så får du massa info via vår Facebookgrupp Sweden Runners Backyard Ultra.

Jag är värdelös på tekniska prylar, kan jag ändå vara med?
Äger du en smartphone typ Iphone eller Android och vet hur man öppnar ett mail så kan du absolut vara med på detta loppet.

Vad händer om jag får tekniska problem, tappar täckning eller liknande?
Fortsätt att springa och fortsätt att logga dina varv med nån GPS. Har du en support med dig så är det ett perfekt läge att utnyttja den supporten som din tekniska expert.

Finns där nån databas som jag kan ladda upp och dela min data till?
Yes, vi har skapat en klubb som heter Sweden Runners Virtual Backyard Ultra på Strava som du kan gå med i.

Vad händer om jag inte klarar av ett varv på 60 minuter och hur avslutar jag loppet?
Du slutar helt enkelt att rapportera in ditt resultat och ditt senaste varv inom 60 minuter kommer att gälla som ditt slutresultat.

Behöver jag springa samma varv hela tiden?
Nej det behöver du inte. Så länge du bara springer 6,7 km per varv så kan du springa olika varv varje timme du är med i loppet

Vad gör jag om jag misstänker att någon fuskar?
Då lägger du ett email till tävlingsledningen på lopp@swedenrunners.se med namn och startnummer på personen du misstänker fuskar. Vi håller sedan extra koll på denna person.